Woninginspecties voor de GVR in Montfoort gestart

Half december hebben de eerste woninginspecties voor de GVR in de gemeente Montfoort plaatsgevonden, uitgevoerd door De Woonpas. De belangstelling is groot nadat de gemeente begin december bekend maakte te starten met de regeling in de gemeente Montfoort. Met de GVR kunnen woningeigenaren het huis verduurzamen zonder eigen investering of lening. 

De Woonpas
De Woonpas neemt de woningeigenaar al het werk en zorg voor het verduurzamen van de woning uit handen. Nadat er een telefonisch intake heeft plaatsgevonden komt een inspecteur van De Woonpas langs voor een woninginspectie. Tijdens de inspectie worden verschillende aspecten van de woningen bekeken, zoals isolatie, het energieverbruik en de mogelijkheid voor zonnepanelen. Op basis hiervan wordt een aanbod gedaan.

Verduurzamen zonder hogere maandlasten
In ruil voor de verduurzaming betaalt de woningeigenaar een gemeentelijke belasting. Deze wordt opgebracht door de besparing op de energierekening. Het uitgangspunt is dat de woonlasten voor de woningeigenaren hierdoor niet hoger worden, maar in veel gevallen zelfs lager. De belasting rust op de woning en gaat bij verkoop van de woning over op de nieuwe eigenaar. 

Aanmelden voor de GVR
Wilt u ook aan de slag met de GVR? U kunt zich direct aanmelden via www.dewoonpas.nl/montfoort. Of u kunt bellen naar 088-3443303. 

Informatiebijeenkomsten
Op 11 en 12 januari 2023 vinden  informatiebijeenkomsten plaats in het Huis van Montfoort. Tijdens de bijeenkomsten wordt de GVR in detail toegelicht en is er ruime gelegenheid voor vragen en om met een specialist in gesprek te gaan over bijvoorbeeld uw persoonlijke woonsituatie. Wilt u hierbij aanwezig zijn? Meld u dan hier aan.